Implant dentar ghidat digital

Implantologia la un alt nivel – implanturi dentare ghidate digital

De ce să alegi implantul dentar ghidat cu tehnologie digitală?

Inserarea unui implant dentar necesită atenție deosebită atât în planificare, cât și în execuție. Implantul dentar ghidat digital reprezintă cea mai nouă metodă pentru a-ți recăpăta zâmbetul și funcționalitatea danturii într-un mod eficient și minim invaziv. Tehnica de implantare ghidată digital este net superioară tehnicii tradiționale prin precizie, rezultatele estetice și calitatea actului medical.

Realizarea Ghidului Chirurgical

Înainte de a putea lua în considerare un implant dentar pentru un pacient, trebuie să ne asigurăm că, din punct de vedere medical, se îndeplinesc anumite condiții. Toate investigațiile necesare se realizează în cadrul clinicii, care dispune de un departament de radiologie  și laborator de imagistică dentară dotat cu aparatură de înaltă performanță. Astfel, se efectuează un CT (computer tomograf) 3D. Scanarea 3D permite medicilor să vizualizeze întreaga cavitate orală cu toate structurile anatomice importante în realizarea Ghidului Chirurgical al pacientului. În completarea radiografiei 3D, se efectuează o scanare intraorală cu ajutorul tehnologiei 3Shape TRIOS (care înlocuiește amprentarea clasică), obținând astfel un model virtual foarte precis.

Inserarea implantului

Odată planificat Ghidul Chirurgical, se realizează matrița care urmează să fie folosită în intervenția chirurgicală. Aceasta este realizată dintr-un material biocompatibil, în laboratorul propriu de tehnică dentară Victoria, în urma măsurătorilor digitale efectuate. Inserarea unui implant ghidat oferă foarte mare precizie în actul medical, asigurând angulația optimă și controlând adâncimea de inserție pentru a permite o plasare corectă a implantului dentar. Datorită acurateței crescute, unele implanturi pot fi plasate fără flaps, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare cusături sau incizii, ci doar o mică gaură făcută în gingie pentru a fi plasat implantul.

Rezultatul final

O procedură bine planificată a implantului dentar este reflectată printr-un rezultat estetic și funcțional optim, ceea ce face ca tratamentul să fie unul previzibil atât pentru medic cât și pentru pacient. Poziția implantului este critică pentru a evita diferite structuri anatomice precum nervii, cavitățile sinusale, defecte ale osului și altele. Ghidajul chirurgical este recomandat în special atunci când se inserează implanturi care înlocuiesc dinții frontali. Pentru un rezultat estetic poziția implanturilor multiple este crucială pentru a obține spațierea și paralelismul adecvat al implanturilor.

Beneficiile implantului ghidat digital

✓ Oferă precizie în inserarea implantului
✓ Permite controlul angulației, crucială atunci când sunt înlocuiți mai mulți dinți
✓ Șansele de intregrare cu succes a implantului cresc considerabil
✓ Ajută la evitarea deteriorării nervilor, a cavităților sinusale sau a dinților alăturați
✓ Sângerare aproape inexistentă, intervenție minim invazivă, durere redusă în urma intervenției
✓ Rezultate estetice îmbunătățite
✓ Permite o intervenție chirurgicală mai sigură și mai rapidă