Dr. Bogdan Ioniță, Manager al Clinicii Victoria Slatina: Problemele dentare de la vârsta adultă își au originea în copilărie și adolescență

„Vizita în cabinetele de stomatologie de la cele mai fragede vârste este extrem de importantă, deoarece problemele dentare de la vârsta adultă își au originea în copilările și adolescență. O atenție deosebită trebuie acordată și perioadei de adolescență pentru că, în pragul acesteia, copiii încep să ia decizii singuri și neglijează îngrijirea orală.”, a adus în atenție Dr. Bogdan Ioniță, managerul Clinicii Victoria din Slatina, în deschiderea dezbaterii digitale despre Importanța sănătății orale a copiilor și adolescenților, ce a avut loc în 29 martie.

Un alt aspect important, asupra căruia a atras atenția Dr. Bogdan Ioniță, este importanța unui diagnostic corect, la timp.

„În clinicile Victoria, orice pacient care ne calcă pragul, beneficiază de șase opinii într-una singură. În urma unei examinări ce include o radiografie, un computer tomograf, dacă este nevoie, sau o scanare cu un scaner intra-oral, avem șase doctori conectați online pentru a vedea toată imagistica și pentru a analiza cazul pacientului care ne intră în clinică. Astfel, cu ajutorul acestui consiliu de diagnosticare, obținem o concluzie corectă asupra cazului pacientului”.

S-a adus în discuție și faptul că medicina stomatologică modernă nu mai doare, iar copii și adolescenții nu mai au, astfel, motive de temere. Mai mult de atât, „copiii pot fi fascinați de jocurile interactive din Clinica Victoria, iar, adolescenții, de tehnologiile nou apărute în această ramură medicală”, așa cum a subliniat managerul Clinicii Victoria din Slatina.

Intervenția doctorului Bogdan Ioniță, Managerul Clinicii Victoria Slatina, din cadrul discuției cu cadrele didactice din Olt, prezente la dezbatere, s-a încheiat cu îndemnul adresat acestora, de a apela cu încredere la Clinica Victoria pentru ghiduri si recomandări despre mecanica periajului, obiceiuri, produse și instrumente pentru o igienă dentară cât mai bună, materiale pe care să le utilizeze în cadrul orelor de educație pentru sănătate din programa școlară sau în activitățile extrașcolare.

În decembrie 2021, Clinica Dentară Victoria a lansat comunitatea O dantură sănătoasă. O familie frumoasă, dedicată pacienților activi ai clinicii, dar și celor care doresc să beneficieze de servicii stomatologice de calitate, oferite de medici stomatologi specializați. Programul asociat acestei comunități aduce membrilor o serie de beneficii și oferte speciale pentru tratamentele de care beneficiază în clinică. Una dintre componentele importante ale programului este cea educațională și, în acest context, a fost organizată Dezbaterea profesională digitală Importanța sănătății orale a copiilor și adolescenților în cadrul căreia a fost lansat și Concursul școlar O dantură sănătoasă. O familie frumoasă, adresat tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Olt.