Dinții naturali

Cum păstrezi dinții naturali cât mai mult timp?

Educația medicală în privința igienei dentare nu este la nivelul la care ar trebui! Din păcate, aceasta lipsește cu desăvârșire încă din copilărie, când dinții de lapte nu se tratează, pentru că oricum se schimbă, dar realitatea este alta, pentru că este doar începutul. Cei 7 ani de acasă își spun cuvântul și în acest domeniu, poate mai mult decât ne putem da seama. Chiar daca gena este bună sau mai puțin bună, păstrarea dinților naturali cât mai mult timp, constă într-o igienă completă și complexă, de cel puțin 2 ori pe zi, plus controlul la medicul dentist o dată la 6 luni și o alimentație cât mai sănătoasă. 

Controlul ar trebui să fie obligatoriu, unde verificarea radiologică să fie nelipsită și în mod special, igienizarea profesională. 

Când se recomandă să scoți un dinte? Cum salvezi un dinte și de ce este mai bine să ai dinții naturali vs. implant?

După o examinare radiologică, ne putem da seama dacă un dinte poate fi salvat sau nu, deseori înlocuirea dintelui extras poate fi făcută prin inserarea unui implant. 

Pentru noi, medicii, salvarea unui dinte natural poate însemna o provocare și facem tot posibilul să lăsăm dentiția naturală cât mai mult timp. Totul depinde de momentul în care pacientul ajunge în cabinet. Dacă vine încă de la primele semne de durere, avem speranța că putem salva și trata dintele, însă sunt cazuri în care pacienții vin prea târziu, când singura indicație este extracția. 

O adevărată provocare este în cazul pacienților unde implantul este singura modalitate 
de a mai avea dinți.

Medic dentist generalist Dr. Corina Valentina Tîrlea, Clinica dentară Victoria Râmnicu Vâlcea