Dr. Ligia Comănescu

Medic Stomatolog Specialist Ortodont

Clinică Dentară Victoria Pitești

Dr. Ligia Comănescu medic specialist ortodont

Formare profesională 

Sunt Ligia Comănescu și de 13 ani practic ortodonție cu pasiune zi de zi. Născută și crescută în București, am lăsat capitala în urmă pentru toate beneficiile oferite de prima clinică Victoria – pentru mine, locul ideal de muncă.

Am terminat liceul Mihai Viteazul din capitală (profil mate-info intensiv engleză), facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității Carol Davila din București, urmate de cei 3 ani de specializare în ortodonție în cadrul aceluiaș centru universitar iar apoi mi-am îndreptat toate visurile profesionale și personale către Pitești.

Din copilărie am fost îndrăgostită de ortodonție, fiind cucerită de ochii albaștri ai doctoriței mele – Lidia Boboc, care mi-a îndrumat indirect pașii și dorința către meseria asta artistică.

Am devenit medic pentru că iubesc oamenii, îmi place să îi ascult, să îi văd cu adevărat, să îi ajut să se vadă pe sine dincolo de cerințele sociale sau de limitele puse de fiecare în parte. Pacienții mei sunt de obicei tineri, în special copii, care împărtășesc cu mine pasiunile, idealurile și planurile lor de viitor, iar mulți dintre ei își doresc să îmi urmeze profesia. Cum tratamentul ortodontic se întinde pe o perioada mai lungă de timp, ajung să leg prietenii frumoase cu pacienții mei, să ii vad cum cresc, cum dau examene, cum se îndrăgostesc și cum, pe măsură ce li se îndreaptă dinții, prind încredere să zâmbească cu adevărat, din suflet.

Cursuri și congrese:

Învăț câte ceva nou în fiecare zi, despre cât de importantă este legătură dinte oameni, despre cât contează să faci BINE ceea ce iubești. Învăț de la pacienții mei, de la părinții lor, de la lectorii pe care ii ascult și admir. Cele mai dragi cursuri la care am participat au fost:

  • From orthodontically facilitated periodontics to periodontally facilitated orthodontics – lector Dr Raffaele Spena
  • Orthodontic treatment stategies in mixed dentition – lector Dr Jorge Ayala
  • Treatment of impacted teeth: orthodontic and surgical perspective – lectori: Dr Stella Chaushu, Dr Adrian Becker
  • Biological and biomechanical efficiecy in different age periods – lector Dr Raffaele Spena

Descriere și Abordare profesională

Ortodonția se întinde dincolo de aparate, biomecanicǎ sau forțe aplicate corect pe dinți.

Ortodonția este despre a motiva pacientul să zâmbească sincer, fără bariere și să își arate mereu sentimentele nu doar prin cuvinte sau gesturi.

Ortodonția este despre încredere în sine, în zâmbetul propriu și în medicul care ghidează această călătorie.

Am o sensibilitate mare către frumos, către detalii și către lucrurile mărunte care au putere de a transforma iar pentru mine cazul fiecărui pacient este o formă de artă… Așa că mi-am făcut o mică expoziție în cabinet cu pozele zâmbetelor la final de tratament, fiind multă veselie în locul în care lucrez… Pentru că avem nevoie de frumos ca de aer…

Dacă nu aș fi fost medic stomatolog mi-ar fi plăcut să fiu arhitect la Visuri la cheie.

Îmi plac mult poveștile și îmi place enorm să citesc și să le împrumut pacienților cărți din biblioteca personală, încurajându-i să petreacă timpul cu sens.

Îmi place să fac fotografii, să mă joc cu băiețeii mei, să mă plimb prin pădure, să croșetez, să colorez, să fac mărțișoare și cercei, să decorez casa și cabinetul și să ofer cadouri.

Îmi plac scoicile, valurile, rochițele, culorile, psihologia, mirosul cărților, fulgii de nea, ziua de vineri, mirosul de cafea, vocea blândă, oamenii sinceri și simpli, levănțică și lăcrămioarele, diminețile, prima pagină dintr-o carte, designul de interior, poveștile din război și despre Holocaust, orașul Sighișoara și tot ce ține de Ardeal, lucrurile bunicelor și tot ce au croșetat și cusut ele, scrisul de mâna, unghiile scurte și frumos colorate, balsamul de buze, frunzele de toamnă, fluturii și încurajările.

Simt și îmi place să spun că AM CEA MAI FRUMOASĂ MESERIE DIN LUME.

Cât durează tratamentul ortodontic (aparatul dentar)? cu Dr. Ligia Comănescu

YouTube player

Pentru programări telefonice, apelați:

0348 434 436

Completează formularul de programare: