Profilaxie

Clinica Dentară Victoria Târgoviște

În cadrul specializării de Profilaxie din Târgoviște, medicii stomatologi ajută pacienții să-și păstreze dinții naturali și sănătoși cât mai mult timp, oferindu-le servicii de prevenție pentru apariția afecțiunilor parodontale și dentare.

Ce este profilaxia dentară?

Efectuarea controlului stomatologic periodic și a procedurilor profesionale de igienă sunt esențiale pentru a preveni apariția problemelor dentare sau pentru depistarea lor în stadiu incipient. Este mai ușor să prevenim decât să tratăm. Profilaxia dentară include o serie de proceduri stomatologice care se fac pentru a preveni apariția problemelor stomatologice.

Servicii de profilaxie
  • Igienizarea profesională care are rolul de a îndepărta placa bacteriană și tartrul acumulat la nivelul dinților;
  • Fluorizarea dentară, manoperă prin care prevenim apariția cariilor dentare;
  • Sigilarea dinților temporari și permanenți.
De ce este importantă igiena orală?

Fiecare pacient trebuie să fie conștient de importanța igienei orale. Menținerea sănătății orale se realizează prin periajul dentar efectuat de cel puțin 2 ori pe zi asociat cu utilizarea aței dentare, a periuțelor interdentare, a apei de gură și a dușului bucal, dar mai ales prin igienizarea profesională realizată în cabinetul stomatologic.

Profilaxia dentară face parte din programul de prevenție dentară și se recomandă a fi efectuată de 2 ori pe an alături de consultația periodică în care medicul evaluează starea de sănătate orală a pacientului. Medicul stomatolog are un rol esențial și în instruirea pacientului pentru efectuarea unei igienizări corecte. Acesta ajută pacientul să aleagă tipul de periuță dentară și să-și însușească tehnica de periaj adaptată nevoilor sale. În clinica noastră pacienții beneficiază de o igienizare profesională completă care constă în detartraj supra/subgingival, airflow și periaj profesional.

Detartrajul are rolul de a îndepărta tartrul de pe suprafața dinților naturali, lucrărilor dentare și din jurul bracket-urilor. Acesta nu trebuie amânat deoarece acumularea tartrului pe o perioadă îndelungată poate produce carii și afecta țesuturile gingivale. Fumătorilor, purtătorilor de aparat ortodontic și celor cu boală parodontală le este recomandat detartrajul la o periodă mai scurtă de timp, la interval de 3-4 luni.

Airflow-ul este o procedură care completează detartrajul, îndepărtând petele și depunerile de placă dentară prin jetul de apă, aer și particulele fine de bicarbonat de sodiu eliberate.

Igienizarea profesională este un tratament stomatologic non-invaziv și accesibil din punct de vedere financiar care asigură sănătatea dinților naturali, dar și menținerea pentru o perioadă de timp mai îndelungată a lucrărilor protetice existente. Lipsa acestei proceduri stomatologice favorizează apariția bolilor la nivelul cavității orale precum: caria, gingivita cronică, boala parodontală. Aceste afecțiuni devin focare dentare care pot da complicații septice, periclitând astfel sănătatea întregului organism.

Dotările tehnologice de ultimă generație și personalul medical cu experiență vă vor asigura servicii de profilaxie și planuri de tratament cu maxim de confort, siguranță și eficiență.

Medici specialiști profilaxie
f medic stomatolog
Dr. Buzoianu Bianca

Medic Stomatolog Generalist

Programați-vă pentru o consultație inițială în clinica noastră și noi vă garantăm că veți beneficia de toată atenția echipei noastre medicale.

Pentru programări, apelați:

0345 404 409

sau apăsați butonul de mai jos:

Cât de des este recomandat controlul stomatologic periodic?

Controlul stomatologic periodic se face o dată la șase luni. Pacienții care au suferit implanturi dentare, tratamente ortodontice sau lucrări protetice trebuie să se prezinte mai des la cabinet. Pentru fumători, este obligatoriu controlul la fiecare trei luni.

Avantajele de a beneficia de toate serviciile dentare într-o sigură locație.

Un sistem complet de servicii în aceeași locație acoperă toate nevoile și problemele posibile ale pacientului, fără a-l pune pe drumuri. Pe de altă parte, un singur aspect terapeutic poate fi privit în ansamblu de mai mulți specialiști, din mai multe unghiuri, astfel încât pacientul să nu își pună problema dacă a primit cel mai bun sfat sau cel mai bun plan de tratament, întrucât în cadrul clinicilor Victoria poate beneficia si de opinia medicului chirurg, și de cea a medicului ortodont, endodont, sau de alte specialități, plătind doar pentru o singură consultație.

Prețuri
Nume ServiciuPreț (Lei)
Albire cu lampă / arcadă600
Igienizare dentară profesională / arcadă125
Scurta prezentare video a clinicii noastre:
YouTube player

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră dentare, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Pentru programări telefonice, apelați:

0345 404 409

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.