Protetică

Ce înseamnă protetica dentară?

Protetica dentară este o arie a stomatologiei care se ocupă cu reconstrucția dentiției pacientului în vederea asigurării unei danturi echilibrate estetic și funcțional.

Pornind de la dorința pacientului legată de estetică, de la cum își dorește să arate viitorul dinte, realizăm planul de tratament. Din punct de vedere funcțional, protetica implică: reconstrucție oro-facială, fonația sau sunetele pe care le scoatem în vorbire, masticația sau capacitatea noastră de a mastica alimentele, precum și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului – ticul de a scrâșni din dinți. Astfel, protetica dentară joacă un rol multiplu, complementar și transdisciplinar în viața pacientului.

Rezultatele de succes obținute în restaurările dentare au la bază tehnologii de ultimă generație și efortul susținut al unei echipe de medici bine pregătiți, specializați pe o anumită ramura a stomatologiei. Astfel, protetica dentară cuprinde specializările: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, ortodont.

Tehnologiile clinicilor dentare Victoria permit medicilor să pună un diagnostic corect încă de la început, să vizualizeze rezultatul final înainte de orice intervenție și să propună cele mai bune soluții pentru un zambet frumos și de durată.

În ce cazuri se pot folosi lucrările protetice?

Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă
Dinte/dinți sparți sau ciobiți
Dentiție îngălbenită sau decolorată
Dinți prea mici sau prea mari
Dinți înghesuiți sau îndepărtați
Dinți îndreptați spre înafară sau înclinați spre înăuntru
Remodelare gingivală

Laborator tehnică dentară

Realizarea lucrărilor protetice conforme cu nevoile pacienților n-ar fi posibile fără tehnicianul dentar. Clinicile dentare Victoria dispun de laborator propriu de tehnică dentară, dotat cu echipamente moderne specializate pentru realizarea lucrărilor protetice și o echipă de tehnicieni cu vastă experiență.

Sănătatea dinților
tăi este importantă!
Pitești
Echipă Prețuri
Râmnicu Vâlcea
Echipă Prețuri
Slatina
Echipă Prețuri
Craiova
Echipă Prețuri
Târgoviște
Echipă Prețuri
București
Echipă Prețuri