Ortodontie digitala

Ce este ortodontia digitala?

Odata cu introducerea tehnologiei 3D de scanare intraorala in domeniul ortodontiei, procedurile ortodontice se realizeaza mult mai rapid, mai eficient si mai precis.

Evolutia tehnologiei si integrarea stomatologiei digitale in practicile noastre, ne-a permis sa revolutionam tratamentele ortodontice in Romania prin trecerea de la o tehnica bidimensionala la o abordare 3D individualizata.

Aceasta tehnologie inovatoare ne permite sa ne concentram spre a oferi pacientilor nostri o experienta confortabila, creand in acelasi timp un zambet frumos si sanatos care asigura echilibrul facial ideal. In plus, aceasta metoda de ultima ora reduce semnificativ timpul de corectare a pozitie dintilor fara a compromite eficienta tratamentului ortodontic sau a rezultatelor finale.

In clinica noastra dentara se utilizeaza scanner-ul 3D intraoral 3Shape Trios pentru imagini digitale precise, care s-a dovedit ca poate oferi o experienta pozitiva pacientilor cu reflex de gag, celor cu cavitatea bucala de dimensiuni reduse (inclusiv copii) si pacientilor cu nevoi speciale. Scanarea intraorala 3D faciliteaza procesul de amprentare atat pentru pacient cat si pentru medic, iar vizitele la dentist si timpul petrecut pe scaunul stomatologic sunt cu mult reduse.

Scanare intraorala 3Shape Trios. Cum functioneaza?

Scanerul intraoral digital este extrem de usor de utilizat. Odata pornit, ortodontul plimba “bagheta” in cavitatea bucala obtinand astfel o imagine completa si precisa a dintilor, gingiilor si partial a boltei palatine.

Tehnologia 3Shape Trios realizeaza scanarea prin miscare, software-ul detecteaza automat unde se afla scanerul si cand isi schimba pozitia acesta formeaza bucata cu bucata imaginea de ansamblu. Scanarile digitale sunt realizate imediat iar imaginile dintilor, gingiilor si palatului apar in timp real pe ecranul aparatului. Asistentul ortodontic monitorizeaza aceste imagini in timpul scanarii pentru a se asigura ca inregistreaza digital fiecare parte a gurii. Medicul ortodont are apoi posibilitatea de a vizualiza scanarea pacientului si de a roti si mari fiecare zona care prezinta probleme.

Beneficii Ortodontie Digitala

punct 1

Mai putine vizite si mai putin timp petrecut pe scaunul stomatologic

punct 2

Reducerea timpului de tratament si corectare a pozitiei danturii

punct 3

Confort sporit pentru pacienti de toate varstele

Indreptarea dintilor cu ajutorul tehnologiei digitale 3D reprezinta astazi cea mai mare inovatie in domeniul ortodontiei si, in acelasi timp, viitorul ortodontiei moderne.

Ortodontia digitala este mult mai precisa decat cea traditionala datorita esteticii, confortului si a vitezei de rezolvare a problemei. De acum, pacientii au nevoie sa cunoasca aceasta noua metoda si sa inteleaga beneficiile ortodontiei digitale bazate pe cazuri clinice concrete dar si sa afle despre toate avantajele de care se pot bucura. Succesul acestei metode, ca orice alt tratament ortodontic, necesita si depinde de o cooperare stransa intre medic si pacient.

Solicită mai multe informații

Afla mai multe detalii despre tratamente ortodontice digitale la numarul de telefon 031.426.0373

Contact

Solicita o programare telefonica la numerele afisate mai jos, sau foloseste formularul de contact

Bucuresti: 031.426.0373 / 0774.654.047
Ramnicu Valcea: 0350.419.555
Pitesti: 0348.434.436
Slatina:
0349.402.814